Gå til hovedinnhold Gå til søk

Barn og ungdom

FFO

FFO er Rana FKs fotballfritidsordning for gutter og jenter fra 3. til 7. klassetrinn. Det er to ukentlige treninger med veiledning fra kvalifisert trenerkorps.

Elever som trenger busskyss vil bli hentet etter skoletid. Bussen går til Rana FKs klubbhus, hvor de får leksehjelp og et lite måltid. Klokken 14.15 beveger man seg til hallen eller ut på Sagbakken stadion for dagens aktivitet. Aktiviteten avsluttes kl. 15.30, og barna er klare for henting rundt kl. 15.45.

Fotballskole

Fotballskolen er et tilbud for barn fra 9-13 år, og over tre dager vil de bli inspirert og lære av instruktører fra Rana FKs A/rekruttlag, samt spillere fra junior- og damefotballen i Rana. Her venter tre dager med fotballglede kombinert med individuell utvikling for hver enkelt spiller. Fotballskolen arrangeres midt i august.

RFK – Akademiet

RFK – akademiet på onsdager er et ekstra fotballtilbud til gutter og jenter i alderen 13-14 år (8. og 9. trinn), og har som mål å gi deltakerne et tilbud utover aktivitetene i deres ordinære klubb.

Sentrale faktorer inkluderer å etablere gode vaner og holdninger, fremme fair play og skape selvstendige og nysgjerrige utøvere innenfor et miljø som gjenspeiler nivået i norsk toppfotball. Aktivitetene følger retningslinjene satt av Norges Fotballforbund (NFF) og vår egen sportsplan for denne aldersgruppen.

Tilbudet er tilpasset deltakere fra hele Rana.

Basert på kriteriene som er listet opp nedenfor, i tillegg til ferdighetsnivået til spilleren, vil det bli gjort uttak i samarbeid med bydelsklubbene til RFK-akademiet. Det vil bli gjort vurderinger for hvert enkelt kull med tanke på det eksakte antallet deltakere og eventuelle hospitanter inn i akademiet.

  • Egeninteresse for å utvikle seg som fotballspiller
  • Holdninger til spillet og alt det fører med seg, for eksempel fair play
  • Høy grad av tilstedeværelse på treninger og kamper
  • Nysgjerrighet knyttet til spillet
  • God deltakelse på egne lags treninger.
kompisbilde

Turneringer

Rana FK arrangerer en av Nord-Norges største innendørs fotballturneringer midt i november. Turneringen strekker seg over 3 dager i Stålhallen og er åpen for spillere i alderen 6-19 år. Vi legger vekt på å skape fotballglede og fremme Fair Play under hele arrangementet.

I tillegg arrangeres det årlig turneringer i regi av våre naboer i Rana:

Bossmo & Ytteren IL arrangerer SBH Cup (Juni)

Gruben IL arrangerer SBH Vintercup (Januar)

Åga IL arrangerer Bilalliansen cup. (August)

 

I regionen vår arrangeres det også turneringer i Mosjøen og Sandnessjøen på hhv Kippermoen og Kiwi/Bama cup (6-12 år) og StjerneCup.

Fotball er for alle, på og utenfor banen

Uansett alder eller ferdighetsnivå handler det om å ha det gøy og oppleve mestring. La oss sammen skape uforglemmelige øyeblikk på banen og bygge varige vennskap gjennom fotballen.

I lag <3

Akademi

FFF – Fotball før frokost

«Fotball før frokost» er et gratis tilbud for spillere fra 12 år som ønsker å ha en fotballøkt før skolen starter. Deltakerne får muligheten til å spise frokost og delta i fotballaktiviteter med faglig veiledning, og det er tilgjengelig dusjfasiliteter. Klubben stiller med nødvendig utstyr. Ingen påmelding er nødvendig, så det er bare å møte opp.

Kom å spill i lag med oss!

Løkkesøndag

«Løkkesøndag» er et gratis tilbud i Stålhallen for barn og unge fra 8 år. Her er det barna selv som organiserer seg for å spille fotball. Det blir satt opp bane/ballbinger, og nødvendig utstyr er tilgjengelig. Ingen påmelding er nødvendig.

Løkkesøndag arrangeres i samarbeid med Gruben IL, Bossmo & Ytteren IL, Selfors UL og Åga IL.

Kom å spill i lag med oss!

Vi bruker informasjonskapsler for å tilby deg en bedre brukeropplevelse. Les personvernvilkår.