Gå til hovedinnhold Gå til søk
Jentedommer som holder opp et grønt kort.

Grønt kort innføres i ungdoms­fotballen sesongen 2024

Det grønne kortet representerer et nytt verktøy for å belønne god sportsånd og respekt før kamp, på banen og etter kamp. Mens det gule og røde kort tradisjonelt har blitt benyttet for å straffe feil oppførsel, gir det grønne kortet dommeren mulighet til å belønne spillere for fair play og positiv oppførsel. Dette kan omfatte handlinger som å hjelpe motstanderen opp fra bakken, innrømme en feil eller vise respekt for dommerens avgjørelser.

NFF

Det grønne kortet vil ikke bare belønne individuelle handlinger, men også oppmuntre til en kultur av respekt og fair play innen lagene. Spillerne vil bli oppmuntret til å ta ansvar for sitt eget spill og handle med integritet og sportsånd i alle situasjoner.

Å få grønt kort skal henge høyt, og blir delt ut til spillere som gjør noe som er «over norm». For Rana FK og andre klubber i ungdomsfotballen handler initiativet ikke bare om å utvikle gode fotballspillere og vinne kamper, men også om å utvikle gode holdninger hos unge spillere, og utvikle dem til å bli ansvarlige og respektere andre. Det handler om å lære viktigheten av respekt og fair play både på og utenfor banen, og å forstå at suksess ikke bare måles i mål og seiere, men også i holdninger og verdier.

Blir det delt ut grønt kort får man trukket frem de gode historiene og setter søkelyset på holdninger som er «over norm». Dette er noe vi i Rana FK håper å kunne bidra med, og inspirere spillerne, trenerne og publikum til å være med på. Videre ønsker klubben og sette ekstra stas på spillere, trenere eller foreldre i klubben som gjør en formidabel innsats for Fair Play og gode holdninger. Har du noen du tenker som passer beskrivelsen er det ønskelig å få tilbakemelding på det slik at vi kan hedre disse personene. Send en e-post med navn og lag tilhørighet til barnogungdom@ranafk.no

Fremover i lag!

Vi bruker informasjonskapsler for å tilby deg en bedre brukeropplevelse. Les personvernvilkår.